Az alábbi fokhagyma csepp receptre 1971-ben talált rá egy UNESCO expedíció egy tibeti templom romjainál, agyaglapokra vésve.
Bár adagolása "macerásabbnak" tűnik a szokásos receptekhez képest, megéri betartani, hogy elérje jótékony hatását. De nézzük, mire jó a fokhagyma csepp, azon a népi mondáson túl, hogy mindenre:
- Frissíti is megfiatalítja a szervezetet
- Immunerősítő hatású
- Megvéd az érelmeszesedéstől
- Megelőzi az infarktust, a rákos megbetegedést
- Jótékony hatással van a látásra
- Megszabadítja a szervezetet a zsíros lerakódástól
Nézzük az eredeti kínai receptet:
35 dkg megtisztított fokhagymára van szükségünk. Legyenek szép, egészséges gerezdek. Ezt jól összezúzzuk és ráöntünk 3 dl 96 %-os alkoholt. Lezárjuk az edényt és 10 napig állni hagyjuk. Majd vászonruhán átszűrjük, majd további két napig érleljük. Ezt követően az alábbi táblázat szerint fél deciliter forralt, majd iható hőmérsékletű tejbe csepegtetve étkezés előtt elfogyasszuk!
Nap | Reggel (csepp) | Dél (csepp) | Este (csepp) |
1. | 1 | 2 | 3 |
2. | 4 | 5 | 6 |
3. | 7 | 8 | 9 |
4. | 10 | 11 | 12 |
5. | 13 | 14 | 15 |
6. | 15 | 14 | 13 |
7. | 12 | 11 | 10 |
8. | 9 | 8 | 7 |
9. | 6 | 5 | 4 |
10. | 3 | 2 | 1 |
11.-től | 25 | 25 | 25 |
Addig folytatjuk a 3x25 cseppel, míg a tinktúra el nem fogy.
Ha betartjuk a leírást, öt évig élvezhetjük a cseppek jótékony hatását, csak utána kell megismételni! De aki szeretné, nyugodtan ismételheti évente is :)