Egészség, táplálkozás, testmozgás, gyógyászat és minden a test és lélek harmóniájáért

Egészséges Élet 40 felett

Egészséges Élet 40 felett

AZ EREDETI KÍNAI FOKHAGYMA CSEPP RECEPT

2014. november 27. - Gyöngyvirág40

garlic-249228_640 (1).jpg

 

Az alábbi fokhagyma csepp receptre 1971-ben talált rá egy UNESCO expedíció egy tibeti templom romjainál, agyaglapokra vésve. 

Bár adagolása "macerásabbnak" tűnik a szokásos receptekhez képest, megéri betartani, hogy elérje jótékony hatását. De nézzük, mire jó a fokhagyma csepp, azon a népi mondáson túl, hogy mindenre:

  • Frissíti is megfiatalítja a szervezetet
  • Immunerősítő hatású
  • Megvéd az érelmeszesedéstől
  • Megelőzi az infarktust, a rákos megbetegedést
  • Jótékony hatással van a látásra
  • Megszabadítja a szervezetet a zsíros lerakódástól

 

Nézzük az eredeti kínai receptet:

35 dkg megtisztított fokhagymára van szükségünk. Legyenek szép, egészséges gerezdek. Ezt jól összezúzzuk és ráöntünk 3 dl 96 %-os alkoholt. Lezárjuk az edényt és 10 napig állni hagyjuk. Majd vászonruhán átszűrjük, majd további két napig érleljük. Ezt követően az alábbi táblázat szerint fél deciliter forralt, majd iható hőmérsékletű tejbe csepegtetve étkezés előtt elfogyasszuk!

 

Nap Reggel (csepp) Dél (csepp) Este (csepp)
1. 1 2 3
2. 4 5 6
3. 7 8 9
4. 10 11 12
5. 13 14 15
6. 15 14 13
7. 12 11 10
8. 9 8 7
9. 6 5 4
10. 3 2 1
11.-től 25 25 25

 

Addig folytatjuk a 3x25 cseppel, míg a tinktúra el nem fogy.

Ha betartjuk a leírást, öt évig élvezhetjük a cseppek jótékony hatását, csak utána kell megismételni! De aki szeretné, nyugodtan ismételheti évente is :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmod-40-felett.blog.hu/api/trackback/id/tr936930999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ppAndrás 2018.03.27. 19:22:25

Csak egy dolog nem tetszik e receptben.
96%-os alkoholt javasol.
Ha, agyagtáblára írt receptről van szó, akkor nagyon régi lehet, mert a tibetiek, papíruszra írtak.
Amennyiben tényleg olyan régi a recept, akkor meg nem ismerték még a 96%-os alkoholt.
Nem is tudhatták mi az, mert az alkoholt az 1400-as évek végén fedezte fel két csuhás olasz barát.
A többi stimmelhet.
ppAndrás
élelmiszer-ipari mérnök
süti beállítások módosítása